dcdfbd61-3123-42f6-a7bd-abdd734fdbb0

In onze buurt

La Chocolaterie de Roly-Chambres d'hôtes et Gîtes beveelt u zijn voorkeuradresjes aan ... in de buurt van PHILIPPEVILLE

Natuurerfgoed
op 29.9 Km in onze buurt

Les Jardins d'Annevoie

Ontdek deze landschapstuinen 250 jaar geleden en staan vermeld in het grote erfgoed van Wallonië. Wandel tussen de fonteinen, de watervallen, de vijvers en de fonteinen, door de geordende Franse tuinen, de intieme Italiaanse of zelfs de wilder Engelse. Tweehonderdjarige tuinen De tuinen van Annevoie, gelegen in de provincie Namen, zijn de enige watertuinen in België. Ze zijn gevestigd in de 18e eeuw en behoren tot de mooiste van Europa. Dit belangrijke erfgoed van Wallonië, waar de charme van de natuur heerst, is het ontdekken van de seizoenen. Watertuinen De tuinen gebruiken geen machines. Het water stroomt natuurlijk, alleen dankzij de natuurlijke oneffenheden. Ontdek slingerende steegjes, tientallen watervallen en fonteinen, vijvers, vijvers en symmetrische rijen majestueuze bomen. Stijl tuinen Bij elke bocht biedt deze magische plek je een nieuw landschap: de fantastische perspectieven van de Franse tuinen, de fantasie van de Engelse stijl en de intieme charme van de Italiaanse stijl. Laat je verrassen door een oogverblindende en romantische show bij elke stop. Uw kinderen zullen ook dol zijn op de houten speeltuin met veel plezier voor 3-12 jarigen. Mis zijn Franse tuin niet. Bezoekers met speciale behoeften Deze attractie biedt faciliteiten of faciliteiten voor mensen met speciale behoeften: Dove mensen met moeilijkheid: plannen met uitleg zijn beschikbaar Deze structuur is niet gecertificeerd als Access-i, we nodigen u uit om rechtstreeks contact op te nemen om de voorwaarden voor daadwerkelijke toegankelijkheid te kennen.
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
""Deze tuinen behoren tot de mooiste van Europa. Majestueus en vredig tegelijk, wandelt u in een groene omgeving waar watervallen, fonteinen en waterstralen werken dankzij de krachten van de natuur. ""
Culturele activiteiten
op 6.2 Km in onze buurt

Stoomtrein van de 3 valleien

 De stoomtrein van de 3 Valleien is een 14 km lange Belgische toeristenspoorlijn met een lengte van 14 km, opgericht in 1973, en actief in het Waalse Gewest, met name op het traject Mariembourg - Treignes van lijn 132 ( Charleroi naar Vireux-Molhain , in Frankrijk ). Het heeft een aanzienlijk erfgoed aan historisch rollend spoorwegmaterieel uit verschillende landen en organiseert elk jaar een stoomfestival dat door veel enthousiastelingen wordt gewaardeerd. - 21 en 22 september 2024 : Stoomfestival
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
"De Stoomtrein van 3 Valleien is een buitengewone ervaring die een nostalgische reis door schilderachtige landschappen biedt. Of u nu alleen op bezoek gaat voor een ontspannen uitje of met het gezin om samen herinneringen te creëren, de retro charme van de stoomlocomotieven en de warme sfeer maak elke reis onvergetelijk. Een boeiend avontuur voor treinliefhebbers en een ideaal uitje om te delen met je dierbaren."
Culturele activiteiten
op 22.4 Km in onze buurt

Abdij van Maredsous en Onthaalcentrum Saint-Joseph

Bruikbare informatie: Als je de boekingsbevestiging hebt ontvangen, ga dan naar de SOUVENIRS WINKEL BIJ HET RECEPTIECENTRUM dezelfde dag, iets voor het tijdstip van het bezoek. Daar vindt u de receptie voor rondleidingen. Daar kunt u uw aankomst aangeven en instructies ontvangen voor het starten van de rondleiding. Gelieve de bezoekuren te respecteren om ze vlot te laten verlopen.
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
"De abdij van Maredsous is een neogotische abdij gesticht in 1872 op instigatie van de Belgische monnik Hildebrand de Hemptinne en de financiële steun van de familie Desclée. Gelegen in het hart van de Molignée-vallei op de vlakte van Scrépia, nodigt deze plek uit tot rust en biedt Ontdekkingsmogelijkheden voor de bezoekers. Het ontvangstcentrum Sint-Jozef biedt een cafetaria waar u het bier en de kaas van de abdij goed kunt proeven. Sinds begin 2023 is er een microbrouwerij geopend waar bezoekers de producten van de abdijbrouwsels en lokale producten kunnen delen . ""
Culturele activiteiten
op 27.8 Km in onze buurt

Citadel van Dinant

Gebouwd in 1051 door de prins-bisschop van Luik, staat de Citadel trots boven de stad Dinant en biedt een opvallend uitzicht op de Maas. Weggedragen in de glazen cabine van de kabelbaan, vind je tijdens de hele route, naast het Wapenmuseum, voorwerpen en didactische panelen die het glorieuze verleden van deze Mosanstad weergeven. Ontdek de geschiedenis, de sleutel tot de citadel en de inwoners ervan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sluit uw bezoek af met een pauze op het terras "tussen kanonnen en kazematten".
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
""De Citadel van Dinant is een niet te missen historische en toeristische trekpleister in België. Het werd in 1818 gebouwd op de plaats van een ontmanteld fort gebouwd door Vauban op de plaats van een oud kasteel gebouwd in 1051 door de prins-bisschop van Luik. De Citadel van Dinant staat trots op de rots van Dinant en biedt een prachtig panorama over de stad. Ik raad ten zeerste aan om de Citadel van Dinant te bezoeken voor een onvergetelijke ervaring!""
Sportive activiteiten
op 15.5 Km in onze buurt

Natura Parc

 Gelegen in een natuurlijke omgeving van unieke schoonheid in België aan de oevers van het meer van Plate Taille aan de Eau d'Heure-meren , is het Natura Parc een avonturenpark met verschillende sportactiviteiten in het hart van de natuur . Onder deze activiteiten heeft het park verschillende boomklimcursussen, zip-lijnen waaronder twee rondreizen over het meer, een pendelsprong, een vrije val en vele andere activiteiten. Laat u verleiden door dit unieke avonturenpark in Wallonië en zijn vele activiteiten te doen met familie of vrienden aan de oevers van het mooiste meer van België . Wat je niveau ook is, maak de avonturier in jezelf wakker en ga naar Natura Parc . U zult altijd de activiteit vinden die het beste bij uw wensen voor harnas past!
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 18 Km in onze buurt

Aquascope Virelles

Wil je een wandeling maken, een bosvijver ontdekken en leren terwijl je plezier hebt? Kom naar de Virelles Aquascope! Dankzij het rietveld en het meer van 80 hectare is de Aquascope Virelles bij uitstek het centrum voor het ontdekken van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Of u nu een beginner, een natuuronderzoeker bent of met uw gezin of een groep komt, de vijver zal u zijn duizend en één rijkdom laten ontdekken. De missie van Aquascope Virelles is het combineren van toerisme, onderwijs en milieubescherming. Dit is om het toeristische gebruik van de site te behouden, maar om de impact op het milieu te verminderen en het ten behoeve van de bewustwording te gebruiken.
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
De Virelle Aquascope is een ware oase van rust voor natuurliefhebbers. Het reservaat biedt een unieke meeslepende ervaring, waardoor u fauna en flora in hun natuurlijke omgeving kunt observeren. De verschillende faciliteiten, zoals observatoria en routes, maken waarnemingen toegankelijk en boeiend. Of het nu gaat om liefhebbers van ornithologie, liefhebbers van waterplanten of gewoon gezinnen die op zoek zijn naar een rustige dag in de open lucht, de Virelle Aquascope is een natuurlijk juweeltje om te ontdekken. Een verrijkend uitje dat nieuwsgierigheid opwekt en de perfecte balans biedt tussen educatie en ontspanning. ????”
Culturele activiteiten
op 28.5 Km in onze buurt

Le Bois du Cazier

Eerste attractie van het Pays de Charleroi met 60.000 jaarlijkse bezoekers, dit essentiële moet worden gemarkeerd met een kruis op de toeristische kaart van Wallonië! Ten zuiden van Charleroi is het Bois du Cazier een niet te missen culturele plaats tegen de achtergrond van industrieel erfgoed.
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
Een bezoek vol emoties waarbij u het leven van de mijnwerkers en hun families ontdekt, in de tijd dat het zwarte goud de bron van rijkdom was voor Charleroi. Een uitzonderlijke site, zeer goed ingedeeld."
Culturele activiteiten
op 15.5 Km in onze buurt

Parc du Crocodile Rouge

 Welkom in het Red Crocodile Park, leuk voor het hele gezin Gelegen aan de Eau d'Heure-meren, een plaats bij uitstek om te genieten van de natuur, is het Red Crocodile Park een feest voor het hele gezin, groepen en bedrijven. Kinderen vinden, net als volwassenen, iets om zichzelf te vermaken, maar ook iets om te eten. Kom een dag vol ongelooflijke avonturen doorbrengen die je niet snel zult vergeten.
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 6.8 Km in onze buurt

Souterrains de Philippeville

Philippeville is een entiteit die toeristische rijkdommen biedt die het verdienen om ontdekt te worden. Vanaf dat moment is het VVV-kantoor gemobiliseerd om deze prachtige regio te animeren, te ontwikkelen en te promoten. Het is via de vereniging mogelijk om een rondleiding door de stad en de ondergrondse gangen in het Frans en Nederlands te boeken met ervaren gidsen
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
een uitstekende combinatie voor nog meer ontdekkingen en welzijn! Mis het bezoek aan de ondergrondse gangen van ons prachtige stadje niet, onder begeleiding van een fascinerende gids! Kom ook de specialiteiten van Philippeville proeven: bierkonijn, Schwendi en Vilaines... een paar uurtjes tijdloos geluk!”
Culturele activiteiten
op 8.2 Km in onze buurt

Espace Arthur Masson

 Espace Arthur Masson, gelegen aan de ingang van het dorp Treignes, heeft de 3 oude scholen van het dorp gerehabiliteerd. De ene herbergt een audiogeleide audioshow die het leven in de Ardennen volgt van de jaren 30 tot 60 tot 11 fasen. In een andere kun je de reconstructie van een klas uit 1932 bewonderen en een ouderwetse klas nieuw leven inblazen. In het laatste geval kunt u genieten van een goed lokaal gerecht en genieten van een goede "Toine", een lokaal biertje en producten voor thuisgebruik.
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
Absoluut de moeite waard om met kinderen te bezoeken. Het rollenspel dat de Ecole d'Autreviens ons biedt, interesseert volwassenen en kinderen op een leuke manier! De ouderen zullen nostalgisch zijn en hun uitrusting verouderd vinden!”
Culturele activiteiten
op 17.5 Km in onze buurt

Brûly-de-Pesche 1940 "Tussen Bezetting en Verzet"

Brûly-de-Pesche TUSSEN BEZETTING EN VERZET De herdenkings- en historische site van BRULY-DE-PESCHE 1940 verleidt met de bescheidenheid en authenticiteit van de gebouwen. De evacuatie van 28 dorpen maakt het mogelijk een verboden zone te creëren en de gebouwen van het dorpsplein op te eisen. Eind 40 was de bewoner actief in de bouw van een groot hoofdkantoor. Op 6 juni verhuisde A. Hitler daar ter voorbereiding op de tweede fase van de Slag om Frankrijk. Onder een dikke plantenbedekking herbergt de RAVIN DU LOUP , hol van de Führer chalets, bunker en park. Wat betreft de omringende bossen, deze waren het toneel van intense activiteiten door het verzet. Dompel jezelf onder in een historische sfeer door een bezoek te brengen aan deze herdenkingssite gebouwd rond gevraagde historische gebouwen en de "Ravine du Loup". Didactische panelen, een recente scenografie met interactief materiaal zullen uw bezoek verbeteren en uw denken stimuleren. Een korte film biedt ook verschillende getuigenissen of documenten met betrekking tot de nazi-ideologie, de verwoestende gevolgen en de betrokkenheid van een actief verzet. De lay-out van de Kasino, met zijn geluidseffecten, gecodeerde berichten, posters, kaarten, themakasten en collecties zal uw bezoek verrijken. Dicht bij de site, volg het voorbeeld en profiteer van onze gemarkeerde wandelingen in de diepten van een uitstekende biodiversiteit! Bij voorbaat wensen wij u een prettig bezoek!
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
Eén van de belangrijkste plekken in onze lokale geschiedenis!” met een bezoek aan de bunker van Hitler
Sportive activiteiten
op 7.6 Km in onze buurt

Begeleide vintage fietstochten (Uni Moke)

Verken de Viroin-vallei tijdens onze begeleide vintage e-bike-ritten. Deze activiteit wordt aanbevolen voor familiegroepen. Kwaliteiten en voordelen: Deze activiteit kan worden beoefend vanaf 12 jaar tot 77 jaar oud; De wandeling wordt begeleid; Het zadel heeft een zeer grote zitting waardoor bij sommige modellen een kind mee kan; De kracht van de batterijen maakt de rit toegankelijk voor jong of oud; Gemakkelijke toegang tot parkeren; Verkoopautomaten voor dranken / snacks; Het begin van een klein luna-park, Lunatich genaamd; Scooters en Segways zijn ook te huur voor een korte rit; -> aan het einde van de wandeling zeggen de vrouwen dat ze geen pijnlijke billen hebben (lol)
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 8.4 Km in onze buurt

Ecomuseum van de Viroin

Het Ecomuseum van de Viroin is gelegen in de mooie en indrukwekkende 16de eeuwse kasteelhoeve van Treignes, geclassificeerd als Waals erfgoed, en stelt zijn bezoekers en gebruikers voor het landelijk erfgoed van de Entre-Sambre-et-Meuse te (her)ontdekken en zodus ook het verleden van onze samenleving en haar evolutie van de 18e tot de 20e eeuw. Het museum is een illustratie van de technologische knowhow van dorpsgemeenschappen, maar ook een spiegel van culturele en sociale veranderingen die twee eeuwen lang de streek van Entre-Sambre-et-Meuse hebben overschreden. Door wetenschappelijk onderzoek, de valorisatie van een uitgebreide collectie (gereedschappen, meubilair, landbouwmachines, posters ...), evenementen, educatieve animaties, is het een ganse kennis en een hele geschiedenis die wordt overgedragen en meegedeeld. Verankerd in zijn tijd, werkt het Ecomuseum van de Viroin ook mee om het plattelandskarakter op heden beter te waarderen en om het begrip van ecologische transitie te verankeren.
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 27.4 Km in onze buurt

LES JARDINS DU LAC DE BAMBOIS

Un site riche en découvertes pour les amoureux de nature, pour une balade en famille ou entre amis Ce domaine, retenu comme site Natura 2000 et situé à quelques pas du Ravel, vous propose : • de vous détendre : baignade en eau douce avec plages de sable - cafétéria - plaine de jeux - organisation d'anniversaires et d'évènements tout public • de vous promener dans 12 jardins thématiques, aux ambiances variées et surprenantes • d'en apprendre un peu plus sur la nature qui vous entoure: affûts ornithologiques, aquariums, expositions, panneaux didactiques, visites guidées, animations • de pêcher en barque ou en float-tube, ou de suivre des initiations à la pêche pour enfants et adultes
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
"Op zoek naar een wandeling in de natuur om de lokale fauna en flora te ontdekken, door aangelegde tuinen te wandelen? Of gewoon een kleine duik te nemen? Het is aan het Lac de Bambois dat dit gebeurt."
Culturele activiteiten
op 11.3 Km in onze buurt

Office du Tourisme de Couvin

 Depuis 2019, notre Office du Tourisme s'est engagé dans la démarche ""Wallonie Destination Qualité "" visant ainsi une recherche permanente d'amélioration, de performance et d'excellence. Ce label signifie que : ● Votre satisfaction est notre priorité ● Vous offrir un service de qualité est essentiel ● Vous vous sentez accueilli de manière unique ● Vos avis et réclamations sont pris en compte et nous permettent d'améliorer nos prestations Outre nos missions d'accueil, d'information et de promotion, notre Office du Tourisme gère également deux fleurons du tourisme couvinois : –les Grottes de Neptune –le site historique de Brûly-de-Pesche 1940 Maintenir la qualité de notre réseau de promenades balisées est aussi un de nos objectifs. C'est la raison pour laquelle notre Office du Tourisme dispose de deux ouvriers chargés de l'entretien du balisage et de la propreté de nos sentiers. Depuis bientôt 5 ans, notre Office du Tourisme est également labellisé « Bienvenue Vélo « . Ceci implique notamment la mise à disposition d'un parking vélo, d'une fontaine à eau, d'une pharmacie et d'un kit de réparation. Pour nos cyclistes malchanceux, ce dernier est disponible dans nos locaux. Toutes nos équipes se tiennent à votre disposition et se feront un plaisir de vous accueillir ou de vous renseigner !
André Corbisier
Waarom we u dit aanbevelen
"Wilt u zo goed mogelijk geïnformeerd worden over de activiteiten die er in de regio te doen zijn? Aarzel niet om contact op te nemen met het VVV-kantoor van Couvin
Komt naar ons toe